Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Yüzüncüyıl’a modern kapalı semt pazarı

Yüzüncüyıl’a modern kapalı semt pazarı

Yüzüncüyıl’a modern kapalı semt pazarı

Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin, Yüzüncüyil Mahallesi’nde yapimina baslanan kapali semt pazari insaatinda denetlemelerde bulundu. Çalismalar hakkinda bilgi alan Baskan Soner Çetin, “Seçimden önce söz verdigimiz gibi Yüzüncüyil Mahallesi’ni modern bir semt pazarina kavusturacagiz. Altinda kapali otopark bulunacak semt pazari, 5 aydan kisa bir sürede bitirilecek” dedi. Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin, Yüzüncüyil Mahallesi’nde yapimina bir süre önce baslanan kapali semt pazarinin 5 aydan kisa bir sürede tamamlanacagini açikladi.

 

Sabahin erken saatlerinde Yüzüncüyil Semt Pazari insaatina giden Baskan Soner Çetin, çalismalarla ilgili bilgi aldi, isçilerle birlikte kahvalti yapti. Çalisma alanini gezen Baskan Soner Çetin, “Tamamlandiginda Yüzüncüyil Mahallesi Semt Pazarinin Adana’nin en modern pazarlarindan biri olacagini söyledi.
Baskan Soner Çetin, insaatin 5 aydan kisa bir sürede tamamlanmasinin planladigini belirterek, “Seçimden önce Yüzüncüyil Mahallesi’ne modern bir semt pazari yapacagimizin sözünü vermistik. Her konuda oldugu gibi bu konuda da sözümüzü yerine getiriyoruz. Bir süre önce yüklenici firmaya yer teslimi yapildi ve çalismalar basladi” dedi.
Yüzüncüyil Mahallesi semt pazarinin üstünü geçen dönem kapatmayi düsündüklerini ancak bunun bazi nedenlerden dolayi gerçeklesmedigini anlatan Baskan Soner Çetin, söyle konustu:

 

ALTINDA KAPALI OTOPARK OLACAK

“Geçen dönem semt pazarinin üzerinin kapatilmasi için 4 kez ihaleye çiktik. Ancak insaat sektöründeki kriz dolayisiyla kimse ihaleye girmedi. Her iste bir hayir vardir derler. Biz de projeyi biraz daha gelistirerek, yeniden ihale yaptik. Yeni projede, kapali semt pazarinin altinda kapali otopark da planladik. Çünkü, pazar kuruldugu günlerde burada yogun bir trafik oluyor. Insanlar gelip kapali otoparka araçlarini park edecekler, yürüyen merdivenlerle pazara çikacaklar, alisverislerini yaptiktan sonra, rahat bir sekilde araçlarina binecekler ve gidecekler. Burasi tamamlandiginda, Adana’nin en modern semt pazarlarindan biri olacak. Insaat 5 aydan kisa bir sürede bitecek. 1 ay geçti. En fazla 4 ay sonra hizmete açacagiz.”
Baskan Soner Çetin, sayisi 3 olan kadin ürünleri pazarinin 4’üncüsünü de talep olmasi halinde, Yüzüncüyil Semt Pazarinda açabileceklerini de sözlerine ekledi.



  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli
  • Salı 32.5 ° / 20.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 32.3 ° / 19.6 ° Güneşli